+387 61 264 684

Diskretna dostava

Kako liječiti vanjske hemoroide

Vanjski hemoroidi su vidljivi izvana i obično se pojavljuju kao natečeni čvorovi oko anusa. Oni se mogu pojaviti kao posljedica povećanog pritiska na anus, što može biti uzrokovano nizom čimbenika, poput prekomjernog sjedenja, nedostatka vježbe, prekomjerne težine ili zatvora.

 

Liječenje vanjskih hemoroida ovisi o veličini i ozbiljnosti simptoma. Blagi vanjski hemoroidi se obično mogu liječiti kod kuće pomoću proizvoda za ublažavanje simptoma, kao što je Hemotüm gel. Ovaj gel sadrži biljne sastojke koji pomažu u smanjenju upale i bolova, te poboljšavaju cirkulaciju krvi u anusu.


Drugi načini liječenja vanjskih hemoroida uključuju:

– Hladne komprese: Hladne komprese se mogu koristiti za smanjenje upale i bolova.
– Vlažne maramice: Vlažne maramice se mogu koristiti za ublažavanje simptoma i osvježavanje oko anusa.
– Stolice: Stolice se mogu koristiti za sjedenje kako bi se smanjio pritisak na anus i olakšalo liječenje vanjskih hemoroida.
– Higijena: Redovita higijena oko anusa može pomoći u liječenju vanjskih hemoroida i spriječiti njihovo ponovno pojavljivanje.

 

Ukoliko se pridržavate ovih savjeta i koristite proizvode za ublažavanje simptoma, poput Hemotüm gela, možete liječiti vanjske hemoroide i spriječiti njihovo pogoršanje. Međutim, ako se simptomi pogoršaju ili ako hemoroidi ne odgovaraju na liječenje, potrebno je posjetiti liječnika kako bi se utvrdila najbolja strategija liječenja.

Kako liječiti vanjske hemoroide

Vanjski hemoroidi su vidljivi izvana i obično se pojavljuju kao natečeni čvorovi oko anusa. Oni se mogu pojaviti kao posljedica povećanog pritiska na anus, što

Alvita d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni distributer za sve Alvita proizvode u Adriatic regiji!

Obavještavamo Vas da je Alvita d.o.o. Sarajevo ekskluzivni distributer Alvita proizvoda njemačke kompanije Alvita Pharma GmbH Berlin za Adriatic regiju. 
Dostava na kućnu adresu je trenutno dostupna samo u Bosni i Hercegovini.
Dostava na kućnu adresu za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju kreće od 01.01.2023. godine.