+387 61 264 684

Diskretna dostava

Kako se nositi sa problemima hemoroida na poslu

Hemoroidi nisu samo sramotni, takođe su izuzetno neprijatni. Ako imate teški oblik hemoroida, zapravo biste mogli imati dosta bolova. Dok čekate da hemoroidi prođu, možda ćete morati da se nosite sa hemoroidima dok ste na poslu. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se nosite kako biste se osjećali ugodno i sigurno.

Jastuk ili šlauf za sjedenje

Verovatno ne želite da koristite sjedenje na poslu. Zaista postoji samo jedna namjena za takav jastuk. Možete i cijelom timu izjaviti da imate hemoroide. Ipak, jastuk ili šlauf za sjedenje mogu biti od velike pomoći. Pokušajte odabrati jastuk  koji je tvrđi na vanjskoj ivici nego na unutrašnjoj, kao što su jastuci koji se vežu na stolice za ručavanje. Na ovaj način dobijate prednost uklanjanja pritiska iz anusa, a da pritom niste očigledni o svom stanju.

Pravite pauze kada je potrebno

Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za hemoroide je da ne prisiljavate pražnjenje crijeva. Često, kada su ljudi na poslu, osjećaju da mogu koristiti toalet samo tokom zakazanih pauza. To može dovesti do naprezanja zbog pražnjenja crijeva ili zato što je odgođeno za kasnije ili zato što pokušavate biti proaktivni i pametno iskoristiti vrijeme za pauzu. Ni u jednoj situaciji ne činite sebi nikakvu uslugu. Sačekajte da koristite toalet dok vam zaista zatreba kako biste izbjegli naprezanje.

Ako slijedite ove savjete, to će vam pomoći da olakšate neugodnosti koje sa sobom nose hemoroidi. Za brže ublažavanje simptoma hemoroida i njihov nestanak već danas možete poručiti Alvita gel za hemoroide je namjenjen za vanjsko djelovanje. Nudi neposredan, direktan i dugotrajan blagotvoran učinak u analnom području. Rehidrira kožu, hladi, vlaži, smanjuje upalu i potiče prirodni proces ozdravljenja.

 

Kako liječiti vanjske hemoroide

Vanjski hemoroidi su vidljivi izvana i obično se pojavljuju kao natečeni čvorovi oko anusa. Oni se mogu pojaviti kao posljedica povećanog pritiska na anus, što

Alvita d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni distributer za sve Alvita proizvode u Adriatic regiji!

Obavještavamo Vas da je Alvita d.o.o. Sarajevo ekskluzivni distributer Alvita proizvoda njemačke kompanije Alvita Pharma GmbH Berlin za Adriatic regiju. 
Dostava na kućnu adresu je trenutno dostupna samo u Bosni i Hercegovini.
Dostava na kućnu adresu za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju kreće od 01.01.2023. godine.