+387 61 264 684

Diskretna dostava

Klasifikacija vanjskih hemoroida i kako ih liječit

Vanjski hemoroidi su vidljivi izvana i lako se mogu vidjeti i osjetiti. Oni se obično ne dijele na faze, već se klasifikuju prema veličini i ozbiljnosti simptoma.

Vanjski hemoroidi se mogu klasifikovati kao blagi, srednje ili teški, u zavisnosti od veličine i simptoma.

Blagi vanjski hemoroidi su obično manji i ne uzrokuju mnogo simptoma, dok srednji vanjski hemoroidi mogu biti veći i uzrokovati više simptoma. Teški vanjski hemoroidi su najveći i uzrokuju najteže simptome, poput krvarenja iz anusa i bolova.

Liječenje vanjskih hemoroida ovisi o veličini i ozbiljnosti simptoma. Blagi vanjski hemoroidi se obično mogu liječiti kod kuće pomoću proizvoda za ublažavanje simptoma, kao što je Hemotüm gel. Ovaj gel sadrži biljne sastojke koji pomažu u smanjenju upale i bolova, te poboljšavaju cirkulaciju krvi u anusu.

Srednji i teški vanjski hemoroidi obično zahtijevaju više invazivnije liječenje, poput medicinskih intervencija ili hirurških zahvata. U ovim slučajevima, potrebno je posjetiti liječnika kako bi se utvrdila najbolja strategija liječenja.

Ukoliko se pridržavate savjeta za prevenciju i koristite proizvode za ublažavanje simptoma, kao što je Hemotüm gel, možete liječiti vanjske hemoroide i spriječiti njihovo pogoršanje. Međutim, ako se simptomi pogoršaju ili ako hemoroidi ne odgovaraju na liječenje, potrebno je posjetiti liječnika kako bi se utvrdila najbolja strategija liječenja.

Kako liječiti vanjske hemoroide

Vanjski hemoroidi su vidljivi izvana i obično se pojavljuju kao natečeni čvorovi oko anusa. Oni se mogu pojaviti kao posljedica povećanog pritiska na anus, što

Alvita d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni distributer za sve Alvita proizvode u Adriatic regiji!

Obavještavamo Vas da je Alvita d.o.o. Sarajevo ekskluzivni distributer Alvita proizvoda njemačke kompanije Alvita Pharma GmbH Berlin za Adriatic regiju. 
Dostava na kućnu adresu je trenutno dostupna samo u Bosni i Hercegovini.
Dostava na kućnu adresu za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju kreće od 01.01.2023. godine.