+387 61 264 684

Diskretna dostava

Koliko česti su hemoroidi?

Vene koje okružuju anus ili unutar rektuma koje su natečene i uvećane poznate su kao hemoroidi. Podsjećaju na proširene vene, koje se u prirodi često pojavljuju na donjim udovima. Hemoroidi su prilično rasprostranjeni; predviđa se da 75% pojedinaca može doživjeti jednom ili više puta u nekom trenutku svog života.

 

Uzroci

 

Ishrana sa malo vlakana povezana je sa mnogim pojavama hemoroida. Dijeta sa malo vlakana ima tendenciju da dovede do zatvora i potrebe za ulaganjem napora za izlučivanje, što može dovesti do rasta hemoroida. Osim toga, hemoroidi se često pojavljuju tokom trudnoće, možda kao rezultat povećanog pritiska koji fetus u ekspanziji vrši na abdomen. Hemoroidi su preovlađujuće stanje kod bodibildera koji često podižu ekstremno velike težine, a mogu biti povezani sa  sjedenjem dužeg vremenskog perioda na wc šolji. Međutim, povremeno nema očiglednog uzroka.

 

Simptomi

 

Hemoroidi s vanjske strane obično svrbe i povremeno bole. Mogu čak i krvariti. Unutrašnji hemoroidi često krvare, a povremeno će jedan viriti u analni otvor, iritirajući i povrijeđujući to područje. Kada hemoroid krvari i krv ne može izaći iz hemoroida, on se zgrušava i razvija u tvrdu kvržicu koja može biti prilično neugodna.

 

Tretman

 

Rektalno krvarenje može biti znak vrlo ozbiljnih, životno opasnih stanja, stoga nikada ne biste trebali pretpostaviti da je krv koju vidite u kupatilu, donjem rublju ili stolici iz hemoroida. Uvijek potražite savjet liječnika kako biste bili sigurni da je vaše krvarenje zapravo uzrokovano hemoroidima.

 

Hemoroidi koji nisu preteški mogu se liječiti kod kuće. Glavni lijek je povećanje unosa vlakana, dok se tretmani bez recepta mogu koristiti za ublažavanje svraba i iritacije. Većina stručnjaka savjetuje konzumiranje najmanje pet porcija povrća dnevno, što bi trebalo da sadrži dovoljno vlakana. Hrana od cjelovitog zrna, mahunarke i dodaci vlaknima su alternativni izbori ako smatrate da je teško pridržavati se ovih preporuka.

 

Postoje brojne minimalno invazivne procedure koje su liječnici razvili za uklanjanje hemoroida ako su neugodni ili često krvare.  Preporučujemo Vam Alvita gel za ublažavanje problema sa hemoroidima  koji rehidrira kožu, hladi, vlaži, smanjuje upalu i potiče prirodni proces ozdravljenjakao i Alvita Hemotüm biljni eliksir koji koristi ljekovite  koje djeluju protuupalno i zaustavljaju krvarenje i smanjuju uvečane vene te potpomaže zacjeljivanje kože nakon što se otok smanji i krvarenje zaustavi.

 

Ubrzajte svoje ozdravljenje kupovinom Alvita seta koji sadrži oba preparata po super cijeniOVDJE.

Kako liječiti vanjske hemoroide

Vanjski hemoroidi su vidljivi izvana i obično se pojavljuju kao natečeni čvorovi oko anusa. Oni se mogu pojaviti kao posljedica povećanog pritiska na anus, što

Alvita d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni distributer za sve Alvita proizvode u Adriatic regiji!

Obavještavamo Vas da je Alvita d.o.o. Sarajevo ekskluzivni distributer Alvita proizvoda njemačke kompanije Alvita Pharma GmbH Berlin za Adriatic regiju. 
Dostava na kućnu adresu je trenutno dostupna samo u Bosni i Hercegovini.
Dostava na kućnu adresu za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju kreće od 01.01.2023. godine.