+387 61 264 684

Diskretna dostava

Koliko dugo hemoroidi mogu trajati?

Većini ljudi je neugodno pričati o svojim hemoroidima, a zapravo i ne žele ući u apoteku i kupiti lijekove bez recepta za tu svrhu. U stvarnosti, oko polovina stanovništva ima hemoroide u bilo kom trenutku. Većinu vremena hemoroidi nestanu sami od sebe, ali ponekad vam je potrebna pomoć medicine.

Hemoroidi nemaju tačan tok i period trajanja. To je zaista individualno za hemoroide. Neki mali hemoroidi mogu zacijeliti sami u roku od nekoliko dana ako se ne pogoršaju. Ostali hemoroidi mogu trajati nekoliko dana ili sedmica, čak i uz liječenje. Ako imate hemoroide koji su bolni i ne prolaze u roku od nekoliko dana, trebali biste potražiti kremu ili gel koji će vam olakšati tegobe.

Ako vaši hemoroidi traju duže od dan ili dva, trebali biste nabaviti ljekovite masti ili gelove koje se prodaju bez recepta posebno razvijene za vanjske hemoroide. Ako i dalje ne nestanu nakon 7 dana dana, potrebno je da razgovarate sa svojim lekarom.

Takođe morate da posetite lekara specijalizovanog za hemoroide ako:

  • Imate česte slučajeve hemoroida koji dolaze i prolaze
  • Često imate problema sa crijevima koji doprinose nastanku i pogoršanju hemoroida
  • Imate hemoroide koji uzrokuju krvarenje
  • Teško sjedite

Ukoliko ste u potrazi za brzim i bezbolnim ublažavanjem simptoma hemorodia na pravoj ste adresi. Za brže ublažavanje simptoma hemoroida i njihov nestanak već danas možete poručiti Alvita gel za hemoroide je namjenjen za vanjsko djelovanje. Nudi neposredan, direktan i dugotrajan blagotvoran učinak u analnom području. Rehidrira kožu, hladi, vlaži, smanjuje upalu i potiče prirodni proces ozdravljenja.

Kako liječiti vanjske hemoroide

Vanjski hemoroidi su vidljivi izvana i obično se pojavljuju kao natečeni čvorovi oko anusa. Oni se mogu pojaviti kao posljedica povećanog pritiska na anus, što

Alvita d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni distributer za sve Alvita proizvode u Adriatic regiji!

Obavještavamo Vas da je Alvita d.o.o. Sarajevo ekskluzivni distributer Alvita proizvoda njemačke kompanije Alvita Pharma GmbH Berlin za Adriatic regiju. 
Dostava na kućnu adresu je trenutno dostupna samo u Bosni i Hercegovini.
Dostava na kućnu adresu za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju kreće od 01.01.2023. godine.