+387 61 264 684

Diskretna dostava

Loše navike koje uzrokuju izbijanje hemoroida

Ako često imate hemoroide, važno je da vodite računa o sebi i napravite neke promjene u načinu života kako na vas ne bi negativno utjecali neugodnosti i bol izbijanja hemoroida. Postoje neke greške koje su prilično česte i mogu uzrokovati velike pojave hemoroida. Evo nekih od tih grešaka i kako ih izbjeći.

Sjedeći način života
Što više sjedite, veća je vjerovatnoća da će vam se hemoroidi znatno pogoršati. Kada većinu vremena provodite sjedeći, vršite pritisak na vene u anusu. Ovaj pritisak dovodi do hemoroida, koji su, u stvari, nusprodukt vene pod stresom. Pravite dosta pauzi da ustanete i prošetate kad god je to moguće.

Dizanje teškog tereta
Bilo da dižete teške predmete za svoj posao ili volite da dižete tegove za vježbanje, dizanje teških tereta je velika ne-ne kada su hemoroidi u pitanju. Kada podižete teške predmete ili utege, to vrši pritisak na vene u anusu. To može uzrokovati izbijanje hemoroida i uzrokovati značajne bolove i krvarenje. Bolje je polako dok se hemoroidi ne povuku.

Prekomjerna upotreba laksativa
Važno je uzimati laksative kako je propisano, posebno ako imate problema sa hemoroidima. Teška i bolna stolica samo će pogoršati hemoroide. Međutim, važno je ne uzimati laksative prečesto ili predugo. Ovo također može pogoršati hemoroide i loše je za vaše cjelokupno zdravlje. Ako imate hroničnu konstipaciju, razgovarajte sa svojim doktorom o kućnim lijekovima i promjenama u ishrani umjesto da se oslanjate samo na laksative.

Jedan od brzih i bezbolnih načina lječenja hemoroida je Alvita gel. Nudi neposredan, direktan i dugotrajan blagotvoran učinak u analnom području. Rehidrira kožu, hladi, vlaži, smanjuje upalu i potiče prirodni proces ozdravljenja.

Kako liječiti vanjske hemoroide

Vanjski hemoroidi su vidljivi izvana i obično se pojavljuju kao natečeni čvorovi oko anusa. Oni se mogu pojaviti kao posljedica povećanog pritiska na anus, što

Alvita d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni distributer za sve Alvita proizvode u Adriatic regiji!

Obavještavamo Vas da je Alvita d.o.o. Sarajevo ekskluzivni distributer Alvita proizvoda njemačke kompanije Alvita Pharma GmbH Berlin za Adriatic regiju. 
Dostava na kućnu adresu je trenutno dostupna samo u Bosni i Hercegovini.
Dostava na kućnu adresu za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju kreće od 01.01.2023. godine.