+387 61 264 684

Diskretna dostava

Pravilna ishrana kod hemoroida

Ishrana kod hemoroida sprovedena na adekvatan način, vodi vas do izlečenja. Otkrijte koja je hrana za hemoroide poželjna, a koja je zabranjena .

 

Hemoroidi nisu veliki zdravstveni problem, ali ipak trebalo bi da vodite računa o ishrani. Ishrana kod hemoroida treba da bude drugačija, sa dosta tečnosti, voća, bez jako ljute i začinjene hrane.

Postoji hrana koja utiče na opstipaciju, što otežava pražnjenje, i samim tim pravi još veći problem sa hemoroidima. Pravilna ishrana može da ublaži sve simptome koji prate hemoroide, kao i da spreči njihovo ponovno javljanje.

 

Ne samo što ćete smiriti upalu, bol i iritaciju, već ćete svoj organizam navići na zdravu ishranu. Ishrana kod hemoroida nije rigorozna, ali ipak ima ograničenja.

Ako želite da vam život bude bez bola, onda bi stvarno trebalo da shvatite ozbiljnost pravilne ishrane kod hemoroida i fisure.

 

Hrana za hemoroide

Ako vam je za malu utjehu, problem sa hemoroidima ima veliki broj ljudi i baš zbog toga predstavljaju jednu od najčešćih bolesti koja je javlja kod odraslih ljudi.

Ne postoji osoba koja makar jednom u životu nije patila od neprijatnih hemoroida. Hemoroidi mogu biti unutrašnji i spoljašnji, kada se nalaze na analnom otvoru.

Faktori su razni, a najčešće do njihove pojave dolazi usled stresa, slabe fizičke aktivnosti, trudnoće i naravno, na kraju nepravilne ishrane. Simptomi hemoroida su  bol, peckanje, iritacija ili svrab.

Kada budete promenili ishranu, kod hemoroida primetićete vidljive promene. Svi neprijatni simptomi će se povući. Da vidimo onda koja se hrana preporučuje kao ishrana kod hemoroida.

 

Integralne žitarice u ishrani kod hemoroida

Integralne žitarice su cela i neobrađena zrna, koja baš kao takva čuvaju sve hranljive materije, kao što su vlakna.

Najbolje je da u svoju hranu za hemoroide unosite cela pšenična zrna, proso, ječam, raž, zob, kukuruz, smeđ pirinač, divlji pirinač, heljdu i kinou

Kako liječiti vanjske hemoroide

Vanjski hemoroidi su vidljivi izvana i obično se pojavljuju kao natečeni čvorovi oko anusa. Oni se mogu pojaviti kao posljedica povećanog pritiska na anus, što

Alvita d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni distributer za sve Alvita proizvode u Adriatic regiji!

Obavještavamo Vas da je Alvita d.o.o. Sarajevo ekskluzivni distributer Alvita proizvoda njemačke kompanije Alvita Pharma GmbH Berlin za Adriatic regiju. 
Dostava na kućnu adresu je trenutno dostupna samo u Bosni i Hercegovini.
Dostava na kućnu adresu za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju kreće od 01.01.2023. godine.