+387 61 264 684

Diskretna dostava

Unutrašnji hemoroidi u drugoj fazi i kako ih liječiti

Unutrašnji hemoroidi u drugoj fazi su malo izraženiji od onih u prvoj fazi i obično se mogu vidjeti i osjetiti kada se izvuku iz anusa. Međutim, oni se obično vraćaju unutra bez pomoći. Ako se ne liječe, unutrašnji hemoroidi u drugoj fazi mogu se pogoršati i uzrokovati teže simptome, poput krvarenja iz anusa i bolova. Stoga je važno liječiti ih u ranoj fazi kako bi se spriječilo pogoršanje.

 

Jedno od najboljih rješenja za liječenje unutrašnjih hemoroida u drugoj fazi je proizvod Hemotüm gel. Ovaj gel se može koristiti za ublažavanje simptoma i sprečavanje pogoršanja hemoroida. Hemotüm gel sadrži biljne sastojke koji pomažu u smanjenju upale i bolova, te poboljšavaju cirkulaciju krvi u anusu i rektumu.

 

Kako bi se liječili unutrašnji hemoroidi u drugoj fazi, potrebno je pridržavati se sljedećih savjeta:

– Pijte dovoljno tekućine: Pijenje dovoljno tekućine pomaže u održavanju mekane stolice, što može smanjiti pritisak na hemoroide.
– Jedite hranu bogatu vlaknima: Vlakna pomažu u održavanju zdrave stolice i smanjenju pritiska na hemoroide.
– Smanjite unos soli: Prekomjerna konzumacija soli može uzrokovati oticanje i pogoršanje simptoma hemoroida.
– Nemojte se dugo zadržavati na WC-u: Dugotrajno sjedenje na WC-u može pogoršati simptome hemoroida.

 

Koristite Hemotüm gel: Ovaj gel se može koristiti za ublažavanje simptoma i sprečavanje pogoršanja hemoroida u drugoj fazi.

 

Ukoliko se pridržavate ovih savjeta i koristite Hemotüm gel, možete liječiti unutrašnje hemoroide u drugoj fazi i spriječiti njihovo pogoršanje.

Kako liječiti vanjske hemoroide

Vanjski hemoroidi su vidljivi izvana i obično se pojavljuju kao natečeni čvorovi oko anusa. Oni se mogu pojaviti kao posljedica povećanog pritiska na anus, što

Alvita d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni distributer za sve Alvita proizvode u Adriatic regiji!

Obavještavamo Vas da je Alvita d.o.o. Sarajevo ekskluzivni distributer Alvita proizvoda njemačke kompanije Alvita Pharma GmbH Berlin za Adriatic regiju. 
Dostava na kućnu adresu je trenutno dostupna samo u Bosni i Hercegovini.
Dostava na kućnu adresu za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju kreće od 01.01.2023. godine.