+387 61 264 684

Diskretna dostava

Unutrašnji hemoroidi u prvoj fazi i kako ih liječiti

Unutrašnji hemoroidi u prvoj fazi su obično manji i ne uzrokuju mnogo simptoma. Međutim, ako se ne liječe, oni se mogu pogoršati i uzrokovati teže simptome, poput krvarenja iz anusa i bolova. Stoga je važno liječiti ih u ranoj fazi kako bi se spriječilo pogoršanje.

 

Jedno od najboljih rješenja za liječenje unutrašnjih hemoroida u prvoj fazi je proizvod Hemotüm gel. Ovaj gel se može koristiti za ublažavanje simptoma i sprečavanje pogoršanja hemoroida. Hemotüm gel sadrži biljne sastojke koji pomažu u smanjenju upale i bolova, te poboljšavaju cirkulaciju krvi u anusu i rektumu.

 

Kako bi se liječili unutrašnji hemoroidi u prvoj fazi, potrebno je pridržavati se sljedećih savjeta:

  1. Pijte dovoljno tekućine: Pijenje dovoljno tekućine pomaže u održavanju mekane stolice, što može smanjiti pritisak na hemoroide.
  2. Jedite hranu bogatu vlaknima: Vlakna pomažu u održavanju zdrave stolice i smanjenju pritiska na hemoroide.
  3. Smanjite unos soli: Prekomjerna konzumacija soli može uzrokovati oticanje i pogoršanje simptoma hemoroida.
  4. Nemojte se dugo zadržavati na WC-u: Dugotrajno sjedenje na WC-u može pogoršati simptome hemoroida.
  5. Koristite Hemotüm gel: Ovaj gel se može koristiti za ublažavanje simptoma i sprečavanje pogoršanja hemoroida u prvoj fazi.

Ukoliko se pridržavate ovih savjeta i koristite Hemotüm gel, možete liječiti unutrašnje hemoroide u prvoj fazi i spriječiti njihovo pogoršanje. Međutim, ako se simptomi pogoršaju ili ako hemoroidi ne odgovaraju na liječenje, potrebno je posjetiti liječnika kako bi se utvrdila najbolja strategija liječenja.

Kako liječiti vanjske hemoroide

Vanjski hemoroidi su vidljivi izvana i obično se pojavljuju kao natečeni čvorovi oko anusa. Oni se mogu pojaviti kao posljedica povećanog pritiska na anus, što

Alvita d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni distributer za sve Alvita proizvode u Adriatic regiji!

Obavještavamo Vas da je Alvita d.o.o. Sarajevo ekskluzivni distributer Alvita proizvoda njemačke kompanije Alvita Pharma GmbH Berlin za Adriatic regiju. 
Dostava na kućnu adresu je trenutno dostupna samo u Bosni i Hercegovini.
Dostava na kućnu adresu za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju kreće od 01.01.2023. godine.