+387 61 264 684

Diskretna dostava

Unutrašnji hemoroidi u trećoj fazi i kako ih liječiti

Unutrašnji hemoroidi u trećoj fazi su vidljivi i ne mogu se vratiti unutra bez pomoći. Oni su izraženiji od onih u prvoj i drugoj fazi i mogu uzrokovati simptome, poput krvarenja iz anusa i bolova. Ako se ne liječe, unutrašnji hemoroidi u trećoj fazi mogu se pogoršati i uzrokovati teže simptome. Stoga je važno liječiti ih što je prije moguće kako bi se spriječilo pogoršanje.

Jedno od najboljih rješenja za liječenje unutrašnjih hemoroida u trećoj fazi je proizvod Hemotüm gel. Ovaj gel se može koristiti za ublažavanje simptoma i sprečavanje pogoršanja hemoroida. Hemotüm gel sadrži biljne sastojke koji pomažu u smanjenju upale i bolova, te poboljšavaju cirkulaciju krvi u anusu i rektumu.

Kako bi se liječili unutrašnji hemoroidi u trećoj fazi, potrebno je pridržavati se sljedećih savjeta:

  1. Pijte dovoljno tekućine: Pijenje dovoljno tekućine pomaže u održavanju mekane stolice, što može smanjiti pritisak na hemoroide.
  2. Jedite hranu bogatu vlaknima: Vlakna pomažu u održavanju zdrave stolice i smanjenju pritiska na hemoroide.
  3. Smanjite unos soli: Prekomjerna konzumacija soli može uzrokovati oticanje i pogoršanje simptoma hemoroida.
  4. Nemojte se dugo zadržavati na WC-u: Dugotrajno sjedenje na WC-u može pogoršati simptome hemoroida.
  5. Koristite Hemotüm gel: Ovaj gel se može koristiti za ublažavanje simptoma i sprečavanje pogoršanja hemoroida u trećoj fazi.

Ukoliko se pridržavate ovih savjeta i koristite Hemotüm gel, možete liječiti unutrašnje hemoroide u trećoj fazi i spriječiti njihovo pogoršanje. Međutim, ako se simptomi pogoršaju ili ako hemoroidi ne odgovaraju na liječenje, potrebno je posjetiti

Kako liječiti vanjske hemoroide

Vanjski hemoroidi su vidljivi izvana i obično se pojavljuju kao natečeni čvorovi oko anusa. Oni se mogu pojaviti kao posljedica povećanog pritiska na anus, što

Alvita d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni distributer za sve Alvita proizvode u Adriatic regiji!

Obavještavamo Vas da je Alvita d.o.o. Sarajevo ekskluzivni distributer Alvita proizvoda njemačke kompanije Alvita Pharma GmbH Berlin za Adriatic regiju. 
Dostava na kućnu adresu je trenutno dostupna samo u Bosni i Hercegovini.
Dostava na kućnu adresu za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju kreće od 01.01.2023. godine.